Tien keer is scheepsrecht voor Patrijzen

patttttHet is geen erkend taalgebruik, maar het klopt wel: Tien keer was scheepsrecht voor Patrijzen. Na negen mislukte pogingen om via de nacompetitie te promoveren slaagde de club uit ‘s-Heerenhoek er dit pinksterweekeinde eindelijk in bij de tiende poging. En hoe!

Met een klinkende 7-0-overwinning op Vrederust promoveerde Patrijzen zaterdag naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen lukte het niet in Patrijzens eerste seizoen op zaterdag en de andere acht pogingen mislukten in het zondagvoetbal.

Patrijzen schaart zich daarmee in een lange rij van overstappers die in één van de twee eerste seizoenen in het zaterdagvoetbal al een stapje hoger zet. Vijf clubs deden dat al bij de eerste poging, Patrijzen volgt het spoor van De Noormannen dat het in het tweede jaar deed (zie tabel).

Het was daarmee een afscheid in stijl voor trainer Stéphane Cépèro. Patrijzen had zich in de nacompetitie geen betere trainer kunnen wensen, want Cépèro stond voor de derde keer in de nacompetitie, is daarin ongeslagen (5W 3G) en promoveerde elke keer. Eerder flikte hij het al twee keer met MZVC.

Zijn afscheid is een voorlopig afscheid, want hij neemt een sabbatical. Dat doet hij na precies 200 competitieduels. Door het prima seizoen dat hij met Patrijzen draaide in de vierde klasse gaat hij in retraite met een positieve balans: 86 zeges en 82 nederlagen (plus 32 gelijke spelen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: