Topscorer aller tijden

Hoe vaak ik de vraag wel niet gesteld krijg: ‘Hey Rudy, kun jij zien hoeveel doelpunten ik gemaakt heb?’ Elke voetballer wil het weten, in eerste instantie van zichzelf, maar ook van anderen om zijn eigen totaal in perspectief te plaatsen. Die mogelijkheid wil ik bieden met het project ‘Zeeuws topscorer aller tijden’.

Zo’n 85.000 doelpunten, gemaakt door zo’n 6000 voetballers. Het zijn ongrijpbare getallen, maar ze geven wel de massaliteit van het project aan. De titel ‘Zeeuws topscorer aller tijden’ is enigszins pretentieus, want voorlopig beschrijft de lijst ‘nog slechts’ de twintig seizoenen tussen 1996 en 2016. Maar je moet ergens beginnen.

De doorzoekbare database is ondergebracht op de site van de PZC, hier te vinden

banners_topscorers

21 gedachten over “Topscorer aller tijden”

  1. He Rudi wanneer komt de rest. Ik mis nu nog illustere Namen uit het verleden zoals Cees Zwager van Duiveland en de neven Jacob en Tonnie van den Berge van Bruse Boys.Die hebben er volgens mij ook aardig wat in geschopt. Maar dat komt nog?

 1. Er staat dat Niels Kole bij Kapelle en Kloetinge gespeeld heeft, dit seizoen Wemeldinge, word dat pas aan het einde vh seizoen toegevoegd, net als Mosiej van Kwadendamme?

  Verder Coban. Staat Terneuzen bij, maar die heeft vorig seizoen toch zeker ook wel gescoord voor Vlissingen?

  Verder erg leuk dit!! Lastig om zo allemaal bij te houden!!!

  gr Ricardo

 2. Er zijn op dit moment twee spelers met de naam Dennis Buijs actief. Namelijk 1 bij Graauw en de andere bij Hvv (ex-Steen). Klopt het doelpuntenaantal wel dan van laatstgenoemde? Het kan natuurlijk ook gewoon kloppen, maar dan klopt het rijtje clubs niet. De Dennis van Hvv heeft namelijk nooit bij Graauw gespeeld

 3. Hallo,
  Leuk al die scorende voetballers. Volgens mij gaat dit over de Nederlandse competitie of tellen ook de cijfers mee die als Nederlander bijv. in Belgie zijn gescoord zolas van Sprundel en Rawidjan bij Zelzate.

  1. Alleen de doelpunten gemaakt voor een Zeeuwse club in de (na)competitie tellen. Als ik de goals van de Van Sprundels, Rawidjans en andere Zeeuwen buiten de provincie moet bijhouden, raak ik vermoedelijk overspannen ;)

   1. In de pzc van 11-11-1986 staat dat Gerard Schipper zijn 250e competitie doelpunt gemaakt had. Hij was toen aan zijn zeventiende seizoen voor Oostkapelle bezig. Dus met de doelpunten van De Meeuwen erbij zijn het er minimaal 265

 4. Waar zijn de gegevens van Vincent de Rijke van Walcheren gebleven die zit toch ook al een eind in de 70?
  Op voetbalzuid is de gehele topscoorderslijst na de overstap naar de zaterdag ook verdwenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: