Over een Zeeuws record, thuisnadeel en een combinatie met 25 jaar verschil

In het afgelopen Zeeuwse voetbalweekeinde werd het thuisnadeel van Oostkapelle weer ’s bevestigd, was een doelpunt van Arjen de Koeijer eens een keer niet winnend, brak Duiveland een Zeeuws record en werd bij Spui een doelpunt gefabriceerd door twee spelers die 25 jaar in leeftijd verschillen.

14

SSV’65 kan zijn thuiswedstrijden beter in Oostkapelle gaan spelen. De ploeg won er zaterdag met 1-2 en speelde zich daarmee veilig in de tweede klasse. Voor de veertiende keer op rij bleef de ploeg uit Goes ongeslagen in Oostkapelle (11 overwinningen en 3 gelijke spelen). De laatste Goese nederlaag in het dorp dateert uit de seventies! In september 1977 werd met 2-1 voor Oostkapelle.

25

Collin Kalisvaart was zaterdag als een kind zo blij met zijn eerste doelpunt voor Spui. Logisch: met zijn 16 jaar is hij wettelijk ook nog een kind… Eerder op de dag had hij al meer dan een uur met de JO17 van Spui meegedaan en vervolgens hielp hij het eerste uit de brand in en tegen Goes. Met zijn doelpunt zette hij Spui verrassend op 0-1. Hij was attent bij de rebound van een vrije trap van de 41-jarige Mark Otterloo. Een combinatie met een leeftijdsverschil van 25 jaar…

35

Arjen de Koeijer scoorde zaterdag, maar Yerseke verloor wel. Dat zijn ze niet gewend in het vissersdorp. De kroonschutter maakte thuis tegen Nieuwdorp de 1-1, maar stapte toch met een nederlaag van het veld af (1-3). De laatste keer dat De Koeijer scoorde in Yerseke en zijn team toch verloor, was al 4,5 jaar geleden. Op 13 december 2014 scoorde De Koeijer, maar Yerseke speelde gelijk… ook tegen Nieuwdorp! Het werd toen 4-4 en De Koeijer maakte alle goals voor Yerseke. Sinds die wedstrijd scoorde hij in 35 thuiswedstrijden en die duels won Yerseke allemaal. Tot zaterdag. Weer tegen dat vermaledijde Nieuwdorp.

140

Door een 8-2-overwinning op Stavenisse bracht kampioen Duiveland zijn seizoenstotaal op 140 doelpunten in de vierde klasse B. Daarmee verbrak de club uit Oosterland het Zeeuws record dat RCS drie jaar geleden op 139 goals bracht, eveneens in de vierde klasse. De Souburgers hadden daarvoor 26 duels nodig, terwijl Duiveland er nu ‘nog maar’ 22 heeft gespeeld. Informeel staat Duiveland zelfs al op 150 doelpunten, maar de 10-0-zege uit oktober tegen Hansweertse Boys is geschrapt omdat deze tegenstander zich later in het seizoen terugtrok.

150

Steve Schalkwijk maakte zondag tegen EVV zijn 149ste en 150ste doelpunt in competitieverband. Hij bereikte die mijlpaal door voor drie verschillende clubs te scoren. De meeste goals maakte hij voor Walcheren (106), de minste voor Vlissingen (11) en de overige 33 voor Goes. Het was zondag de 17de keer dat Schalkwijk de eerste én tweede goal voor zijn rekening nam voor één van zijn teams. Dit seizoen presteerde hij dat ook al tegen Hercules. Het vaakst lukte hem dat voor Walcheren (11 keer), voor Goes deed hij het vijf keer en voor Vlissingen één keer.

200

Hubert van den Hemel loodste Terneuzense Boys zaterdag naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Dat deed hij middels een 4-0-overwinning op Krabbendijke. Het kampioensduel betekende zijn 200ste wedstrijd als trainer. Van den Hemel promoveerde eerder met Zaamslag (2013) en Breskens (2017), beide keren via de nacompetitie. In beide gevallen degradeerde hij ook een jaar later weer met dezelfde club. Dat zal hij komend seizoen willen voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: