Zeelandia Middelburg viert jubileum met een traan

Een aantal maanden na buurman MZVC heeft ook Zeelandia Middelburg de grens van 500 wedstrijden in zijn bestaan bereikt. Net als bij MZVC ging die jubileumwedstrijd ook bij Zeelandia Middelburg gepaard met een nederlaag. Zondag werd het 3-1 bij Madese Boys. Een aantal feiten op een rij.

In de zomer van 2001 ontstond Zeelandia Middelburg na een fusie tussen de twee zondagclubs met deze afzonderlijke namen. De 500 wedstrijden heeft de club in vier ‘genres’afgewerkt: reguliere competitie (411 duels), districtsbeker (66 duels), nacompetitie (21 duels) en beslissingswedstrijden (2).

1

De eerste wedstrijd was een bekerduel met Zierikzee, dat inmiddels ook een fusie is aangegaan (met Mevo tot MZC’11). Op 19 augustus 2001 werd het 1-1. De eerste goal werd gemaakt door Alex Lourens, vanaf de strafschopstip. Ook de eerste competitiewedstrijd eindigde in een 1-1-gelijkspel, uit bij Clinge. Ook toen kwam de eerste goal vanaf 11 meter, via Arjan Visser.

3

Salim Ben Sellam is momenteel de derde trainer die ook als speler actief was voor de club. Zijn voorgangers daarin zijn Daan Eikenhout en Rogier Veenstra. De eerste trainer in 2001 was overigens Huib Meerman.

11

De grootste zege in de clubhistorie van Zeelandia Middelburg is de 11-0-overwinning in maart 2012 tegen BVV’63. Het is nog altijd de enige overwinning met dubbele cijfers. Tweemaal moest de club acht goals incasseren. In januari 2016 met 2-8 tegen Goes en de grootste nederlaag was in de nacompetitie in mei 2003 de 8-1 tegen Madese Boys, de tegenstander van afgelopen zondag.

20

De drie clubs waar Zeelandia Middelburg in zijn relatief prille bestaan het vaakst tegen hebben gespeeld, zijn Goes, HVV’24 en MOC’17. Tegen deze drie speelde de club elk 20 keer. De enige tegenstander van deze drie waartegen de club een positieve balans heeft is MOC’17 (10W 2G 8V). Tegen HVV’24 is de balans in evenwicht (5W 10G 5V) en tegen Goes negatief (4W 5G 11V).

83

Daan Eikenhout en Roy Hendriksen zijn de trainers met de meeste wedstrijden in hun bagage bij Zeelandia Middelburg. Beiden hebben 83 wedstrijden op hun naam staan. Het kortste track record heeft Paul Schipper die in september 2004 het roer drie wedstrijden in handen had  als interim tussen de opgestapte Wil Wijnands en opvolger Jack Schipper.

219

Zeelandia Middelburg heeft meer wedstrijden gewonnen dan verloren. Van de 500 werden er 219 gewonnen, 179 verloren en 102 gelijkgespeeld.

242

De meeste wedstrijden heeft Zeelandia Middelburg in de derde klasse van het zondagvoetbal gespeeld, namelijk 242.  Precies de helft van dat aantal heeft de club inmiddels in de tweede klasse gespeeld (waarin het nu dus uitkomt). Eén jaar speelde de club in de eerste klasse (26 duels) en de vierde klasse (22 duels).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: