Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

2e elfta

Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief. Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

VVGZ-SSV’65 1-3

Na de eliminatie in de vorige ronde van een hoofdklasser (IFC) liet tweedeklasser SSV’65 nu opnieuw een hoger spelende tegenstander struikelen: eersteklasser VVGZ. Voor de club uit Goes is het tweede keer dat het de achtste finales haalt in de districtsbeker. In het seizoen 1999/2000 vond de ploeg zijn Waterloo op een doordeweekse avond in Hoek. Na een 0-0-gelijkspel verloor de ploeg na strafschoppen.

Philippine-Alblasserdam 2-1

Voor Philippine is de achtste finale een noviteit; voor de andere drie clubs die het dinsdag haalden geldt dat niet. In Oostburg en vooral in Sluis zullen ze nog wel eens terugdenken aan de poulefase. De drie ploegen eindigden met zes punten gezamenlijk op de eerste plaats. Met slechts één doelpuntje voorsprong op Sluis overleefde Philippine de poule.

Kloetinge-Victoria’03 3-1

Net als drie jaar geleden schakelde Kloetinge de ploeg uit Oudenbosch uit. Toen werd het 5-3. Nu kwalificeerde Kloetinge zich voor de negende keer voor de achtste finales van de districtsbeker. Dat podium is het meest kritiek voor Kloetinge, want in de helft van de voorgaande acht gevallen was de achtste finale het eindstation.

Serooskerke-Dongen 2 1-1, Serooskerke wns

Tot niet zo geleden waren strafschoppen niet echt aan Serooskerke besteed (drie van de vier series werden verloren). Maar drie seizoenen geleden is het kwartje gevallen. Toen werden De Meeuwen en Terneuzense Boys vanaf de stip verslagen (in de achtste finale was Oranje Wit met 0-2 te sterk) en dinsdagavond werd Dongen 2 omver gekegeld vanaf elf meter. Drie op een rij! In de tabel staan de bekerduels van Zeeuwse teams tegen tweede elftallen van buiten de provincie.

MOC’17-Terneuzense Boys 3-1

De vierde uitwedstrijd dit seizoen in de beker was er te veel aan voor de Boys. In de poule werd Rijen verslagen en in de knock-outfase moesten Zaamslag en Beek Vooruit er op eigen veld aan geloven. Maar in Bergen op Zoom kon Terneuzense Boys het niet op vreemde bodem. En wéér was de vierde ronde een te hoge horde voor de Boys. Volgend seizoen een nieuwe kans.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: