FC Axel is zeldzaamheid in Nederland

logo_FC AxelFC Axel is dit kalenderjaar nog niet in actie gekomen. Dat heeft consequenties voor de voorspelling dat de club op 11 april kampioen wordt in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Het zal iets later worden. Maar daarmee wil ik de lezers vandaag niet lastigvallen. Nee, vandaag wil ik weten hoeveel clubs in Nederland net als FC Axel nog een ongeschonden blazen hebben.

Vorig seizoen heb ik eenzelfde zoektocht op touw gezet, toen IJzendijke in de vijfde klasse wedstrijd na wedstrijd won. Hoe langer het seizoen duurde, hoe minder ongeslagen clubs er waren. In de winterstop waren er een stuk of dertien, in maart stond de teller op zeven. Uiteindelijk bleven er vier over.

Dit seizoen liggen de verhoudingen iets anders. Op dit moment, eind februari, zijn er namelijk nog maar vier amateurclubs In Nederland die nog geen enkel punt gemorst hebben. En FC Axel is er daarvan ééntje. In het district Zuid 1, waaronder Zeeland valt, is FC Axel de enige. De andere drie komen uit de districten West 1, West 2 en Oost.

Van het ongeslagen kwartet heeft FC Axel samen met GSV’38 (Giesbeek) de minste wedstrijden gespeeld. Hillegom en Rood Wit’58 (uit Putten) zijn al iets verder en staan op respectievelijk zestien en zeventien wedstrijden zonder puntverlies. Hieronder staan de statistieken van de vier ongeslagen Nederlandse clubs.

club

klasse

district

duels

saldo

FC Axel

3A zat

Zuid1

13

54-10

SV Hillegom

3A zon

West2

17

61-10

Rood Wit’58

4G zat

West1

16

67-19

GSV’38

5D zon

Oost

13

63-5

 

3 gedachten over “FC Axel is zeldzaamheid in Nederland”

  1. Nu GSV’38 afgelopen weekend gelijk heeft gespeeld tegen Terborg is FC Axel de enige amateurclub in NL die alle wedstrijden heeft gewonnen.
    Rood-Wit en Hillegom verspeelden al eerder punten.
    Overigens is Hillegom afgelopen weekend wel al kampioen geworden.

Plaats een reactie