ZSC’62 maakte zelfs hattrick in eigen doel

logo_ZSC62Duiveland en Tholense Boys waren zaterdag lief voor elkaar in de tweede klasse. De clubs kwamen onderling een 2-2-gelijkspel overeen, waarbij drie van de vier goals eigen doelpunten waren. Uniek was het niet, maar zeldzaam wel. Deze eeuw is het slechts twee keer eerder voorgekomen in het Zeeuwse amateurvoetbal. 

De bijzonderste van deze drie drie-eigen-doelpunten-wedstrijden was de eerste, bijna tien jaar geleden. Bij GPC Vlissingen-ZSC’62 maakte de Scharendijkse club zelfs een hattrick in eigen doel. Voor de pauze scoorden Jan-Willem Dorreman en Thomas Petiet, na de pauze voltooide Marco de Jonge het drieluik. Jimmy Pinas van GPC zorgde uiteindelijk voor de 4-0-zege van zijn ploeg.

Vier jaar later werd het eigenlijk nóg gekker. ZSC’62 speelde toen thuis tegen Wolfaartsdijk. Diezelfde drie spelers scoorden toen opnieuw. En de laatste twee opnieuw in eigen doel. Hoe verzin je het?! Ook Wolfaartsdijk scoorde in de persoon van Stefan Westerweel in eigen doel. De reden dat ik deze wedstrijd hieronder niet officieel benoem, is dat volgens Wolfaartsdijk de eigen goal van De Jonge van de voet van hun spits Harm Fluijt was.

In de andere twee wél officiele Zeeuwse wedstrijden waarin drie eigen doelpunten te bewonderen waren, scoorden beide teams in het verkeerde doel. In beide gevallen scoorde de thuisclub twee keer in eigen doel en de bezoekers één keer.

e.d.

wedstrijd (score)

datum

3

Duiveland-Thol. Boys (2-2)

15 feb’14

3

Biervliet-Breskens (2-4)

19 apr’09

3

GPC Vlissingen-ZSC’62 (4-0)

20 mrt’04

Plaats een reactie