Kloetinge smeert Hoek een primeur aan

2014-02-15 14.29.15-2Voor de achtste keer in de laatste negen derby’s tegen Hoek mocht Kloetinge zaterdag een voorsprong koesteren. Opnieuw was het niet genoeg voor de drie punten (2-2). Alleen in de vorige twee edities leverde het Kloetinge driepunters op. De Bevelandse hoofdklasser zorgde echter wel voor een primeur tegen Hoek.

Voor de eerste keer dit seizoen kon Hoek een voorsprong niet over de streep trekken. In alle voorgaande wedstrijden was een voorsprong meteen goed voor de drie punten bij de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser. Tegen Kloetinge nu dus niet. Vóór zaterdag was Hoek in tien wedstrijden op voorsprong gekomen en elk van die duels werd gewonnen.

Bij Kloetinge is die balans anders. Kloetinge kwam opvallend genoeg bijna even vaak als Hoek op voorsprong in een wedstrijd. Bij Kloetinge leverde dat echter slechts vijf overwinningen op. Twee weken geleden, tegen  Achilles Veen, ging de wedstrijd na een voorsprong zelfs nog verloren. Dat maakt blijkbaar het verschil tussen spelen voor de titel en spelen voor lijfsbehoud.

Hieronder de resultaten van Kloetinge en Hoek als ze op voorsprong komen.

Kloet

Hoek

voorsprong = winst

5

10

voorsprong = gelijk

4

1

voorsprong = verlies

1

Plaats een reactie