Arvin de Witte maakt ze alle zeven tegen Yerseke

Arvin de Witte. (foto WHS)

Arvin de Witte voerde zaterdag een huzarenstukje op voor WHS. De aanvaller maakte alle zeven doelpunten in de klinkende overwinning op Yerseke (7-0). Zijn eerste doelpunt maakte hij vanaf elf meter, de overige goals waren allemaal velddoelpunten. Halverwege was de stand 3-0. Een Zeeuws record is het echter net niet.

Drie seizenen geleden schoot Pieter Bolle er namens Wemeldinge immers acht in. Klik hier voor de Zeeuwse ranglijst. De Witte evenaarde wel de prestatie van George Geluk van Bruse Boys die acht seizoenen geleden eveneens zeven keer scoorde (tegen Mevo). De bijzonderheid van De Wittes goals is echter dat zijn goals de hele productie van de wedstrijd vormde. Daarvan zijn mij geen voorgangers bekend.

Met zijn zeven doelpunten bereikte De Witte, de afgelopen twee seizoenen clubtopscorer, meteen de mijlpaal van vijftig doelpunten voor WHS. Daarmee evenaarde hij zijn oom Leon, die in zijn twintig (!) seizoenen in het eerste op exact vijftig goals uitkwam. Arvins vader Dies (jarenlang aanvoerder van WHS en uitkomend voor het Zeeuws elftal) kwam tot 23 goals.

De kaap van vijftig goals is voor Arvin de Witte ‘slechts’ een tussenstation in de race naar het totaal van Patrick Ketting. Deze veelscorer is de enige op de ranglijst sinds 1975 die boven de honderd (na)competitiegoals is uitgekomen.

speler

goals

Patrick Ketting

166

Nico Hage

73

Patrick van Schetsen

54

Sander Wesdorp

50

Leon de Witte

50

Arvin de Witte

50

Hans Leune

45

Matthijs Bruijnzeel

41

Richard de Jonge

41

Theo Moerland

41

cijfers sinds 1975

3 gedachten over “Arvin de Witte maakt ze alle zeven tegen Yerseke”

  1. Leuk stukje en briljante prestatie, jammer dat er geen gegevens van voor 1975 bekend zijn, ik verwacht dat Nico Hage ook wel boven de 100 goals voor WHS komt, en Theo Moerland boven de 50, zij speelden al sinds eind jaren 60 in WHS 1

Plaats een reactie