Dubbele productie taboe bij RCS en Vlissingen

Joey van der Zweep. (foto vvrcs.nl)

Vijf van de zes doelpunten in de derby RCS-Vlissingen (2-4) kwamen zondag van een speler die een geschiedenis bij de tegenstander heeft. Dat is niet zo héél verwonderlijk, want bij beide clubs spelen heel veel spelers die zijn overgestapt naar de vijand. Dat maakt het des te opvallender dat er nog geen enkele speler is die voor beide clubs heeft gescoord in de derby.

De Vlissingse doelpuntenmakers van zondag Björn Langeveld (2), Saïd Bouzambou en Mohamed Benkaddour hebben alledrie bij RCS gespeeld, maar scoorden nooit tégen Vlissingen. Joey van der Zweep scoorde nu voor RCS, maar scoorde als speler van Vlissingen nooit tégen RCS. Robbie van Iwaarden was zondag de enige doelpuntenmaker zonder historie bij de tegenpartij.

De 4-2-zege zorgde ervoor dat Vlissingen in de onderlinge duels met RCS nu  de overhand heeft. De rivalen troffen elkaar voor de 32e keer. Vlissingen boekte de 14e overwinning, RCS blijft staan op 13 zeges. 5 keer kreeg de derby geen winnaar. Twee jaar geleden was RCS nog de bovenliggende partij. De vier duels sindsdien werden driemaal gewonnen door Vlissingen en eindigde één keer gelijk.

In de 32 derby’s zijn in totaal 117 doelpunten gemaakt (Vlissingen 63, RCS 54), maar geen enkele speler scoorde dus voor beide teams in de derby. De absolute derbytopscorer is Rinus Gillisse die in de jaren dertig en veertig 10 keer raak schoot. De Vlissingse veelscorer is Pierre van der Schraaf (jaren 40 en 50) met acht doelpunten.

speler

club

goals

Rinus Gillisse

RCS

10

Pierre van der Schraaf

Vlissingen

8

Wim van de Kasteele

Vlissingen

6

Joey van der Zweep

RCS

4

Dennis de Nooijer

RCS

4

Martin Janse

RCS

4

Björn Langeveld

Vlissingen

3

Raymond Wolff

Vlissingen

3

Rob Post

Vlissingen

3

? Reinders

Vlissingen

3

Kees Westerweele

RCS

3

Mark Roose

RCS

3

Jeroen Francke

RCS

3

? Labeur

RCS

 

Plaats een reactie