Borssele gaat in Heinkenszand weer fundament storten

logo_BorsseleBorssele verdedigt zaterdagmiddag in Heinkenszand de vorig jaar behaalde titel in het Zeeland Assurantiën Toernooi. Door een countergoal van de boomlange spits Marc van Haneghem won de eeuwige vierdeklasser in de finale met 1-0 van het toen twee klassen hoger spelende Nieuwdorp. Voor zowel doelpuntenmaker Van Hanegem als voor zijn team was het het startpunt voor een knap seizoen.

Van Hanegem werd clubtopscorer met 14 doelpunten; het was vijf jaar geleden dat een speler van Borssele de dubbele cijfers haalde in de competitie. Borssele eindigde het seizoen op de tweede plaats; de hoogste klassering voor de club in de vierde klasse waarin het al sinds 1996 onafgebroken speelt. Vandaar eeuwige vierdeklasser.

In de schutterslijst uit die vierdeklasseperiode bezet Van Hanegem de tweede plaats. Hij passeerde vorig seizoen de kaap van 50 goals. Hij heeft nog een straatlengte achterstand op William Boone, die op 117 (na)competitiegoals staat en in elk seizoen in de vierde klasse heeft gescoord voor Borssele. Hij heeft sinds 1996 bijna een kwart van alle Borssele goals gemaakt.

speler

goals

William Boone

117

Marc van Haneghem

51

Martijn van de Graaf

38

Danny Gilde

37

Daniel Beyerlein

30

René de Jonge

28

Stefan Boonman

26

Marcel Mol

24

John Bos

22

Martijn Boone

21

NB: 4 van de 521 doelpunten uit deze periode nog niet getraceerd

Plaats een reactie