SSV’65 de 10e hoofdklasser-killer van Zeeland

ssv65 De bekerstunt van SSV’65 was de tiende keer deze eeuw dat een lager spelende Zeeuwse club van een hoofdklasser won in de districtsbeker. De laatste keer dateerde alweer van acht seizoenen geleden.

Als tweedeklasser stuntte Terneuzen toen in de achtste finale tegen ASWH (4-0, twee goals van Remco van Leeuwen en Dominique Verlinde). Op dezelfde dag schakelde Goes – op dat moment ook tweedeklasser – na strafschoppen een ander hoofdklasser uit, Dongen.

Vlissingen en Steen zijn de enige Zeeuwse clubs die als derdeklasser van een hoofdklasser wonnen. Ze schakelden respectievelijk ASWH en Kloetinge uit. ASWH is als hoofdklasser drie keer uitgeschakeld door een lager spelend Zeeuws team. Plaatsgenoot IFC weet nu hoe dat voelt.

SSV’65 reikte voor het eerst sinds 2005 zo ver in de districtsbeker. In het seizoen dat de club kampioen in de eerste klasse werd (en zelf dus hoofdklasser werd), strandde het in de vijfde ronde. Best hard overigens, want Rijsoord verliet Goes met een 1-5-overwinning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s