Nota bene Stéphane Cépèro stuurt jubileumduel MZVC in het honderd

mzvccc

MZVC kon zijn jubileumwedstrijd zaterdag niet larderen met een overwinning. Op bezoek bij Patrijzen in ’s-Heerenhoek werd het 1-0 door een doelpunt van Ramon Weststrate. Daardoor ging wedstrijd 500 in de nog relatief prille historie van de Middelburgse zaterdagclub verloren. Een aantal feiten op een rij.

De Middelburgse Zaterdag Voetbal Club (MZVC) ontstond in 2000 als doorstart van de zaterdagtak van Middelburg. In de aanloop naar de fusie met Zeelandia besloot Middelburg in het voorjaar van 2000 dat het zonder prestatief zaterdagteam verder ging. De zaterdag-spelers waren boos en teleurgesteld en gingen in eigen beheer verder. Dat is inmiddels 500 duels geleden.

1

Op zaterdag 19 augustus 2000 speelde MZVC de eerste officiële wedstrijd in zijn bestaan. In de districtsbeker kwam ZSC’62 in Middelburg op bezoek. Na een 1-3-achterstand bij rust herstelde de ploeg van trainer Dick van Westen zich in de tweede helft en won met 4-3. Arjen Jeras, telg uit een Middelburgs zaterdaggeslacht, maakte de eerste offficiële MZVC-goal ooit.

2

De club heeft trainers gehad die ook voor de club hebben gespeeld: Danny Sandhövel en Stéphane Cépèro. Die laatste is nu trainer van Patrijzen, wat de jubileumwedstrijd van afgelopen zaterdag extra cachet gaf. Cépèro was in 2001 de maker van de eerste MZVC-goal in competitieverband en als trainer loodste hij de club in 2013 naar de tweede klasse.

3

MZVC heeft de promoties en degradaties in zijn bestaan keurig in evenwicht gehouden: 3 promoties en 3 degradaties. De ploeg speelt daardoor automatisch op het niveau waarop het begon: de vierde klasse. De drie promoties kwamen tot stand door 1 kampioenschap (in 2002) en twee keer via de nacompetitie (2012 en 2013). Met die laatste promotie bereikte MZVC de tweede klasse, het niveau waarop het als zaterdagtak van Middelburg afscheid nam. MZVC hield het maar één jaar vol op dat niveau.

81

Sinds de oprichting heeft MZVC 81 verschillende doelpuntenmakers in de (na)competitie voorbij zien komen. Daaronder zit ook nog een aantal spelers met ervaring in de hoofklasse. Geert Bosschaart (Hoek) en Arjan Human (Kloetinge en Hoek) bijvoorbeeld, maar ook Jaimy Tims en Mansour Gader (SSV’65).

115-114

Alexander Bom is momenteel clubtopscorer van MZVC met 115 (na)competitiedoelpunten. In de eerste jaren van de club bouwde hij dat totaal vooral op. In 15  van de inmiddels 19 seizoenen scoorde Bom minimaal één keer. Geen speler scoorde in meer seizoenen voor MZVC. Maar zijn troon wankelt. De teller van Patrick Joossens staat inmiddels namelijk op 114 doelpunten! Dat ene doelpuntje kan hij zaterdag thuis tegen Cadzand wellicht maken.

500

De meeste van de 500 wedstrijden speelde MZVC vanzelfsprekend in de competitie: 434 duels. In de districtsbeker staat de teller op 56 wedstrijden en in de nacompetitie trad de club 10 keer aan. Alleen in de nacompetitie heeft de club een positieve balans: 6 zeges, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Die ene nederlaag was meteen in het allereerste nacompetitieduel ooit, in 2001 tegen Nieuwland. Sindsdien is MZVC al 9 duels in de nacompetitie ongeslagen.

1000

Dylan Schallier van GPC Vlissingen. Hij staat bij MZVC in de boeken als maker van de 1000ste tegengoal. In de poulefase van de districtsbeker zorgde hij in augustus 2016 voor het slotakkoord in een 5-1-zege van GPC Vlissingen. Qua doelpunten voor gaat de club voorzichtig richting de 1000. De teller staat inmiddels op 923 treffers (805 competitie, 19 nacompetitie en 99 districtsbeker).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s