Kloetinge en De Meeuwen na 36 jaar weer tegen elkaar

klomee

De spelers van Kloetinge en De Meeuwen waren nog niet eens geboren toen de clubs voor het laatst tegen elkaar speelden in competitieverband. De laatste keer dateert immers uit april 1982. Zaterdag is het weer zo ver, in Kloetinge.

In Zoutelande schoot Kloetinge 36 jaar geleden genadeloos uit zijn slof. Het werd maar liefst 1-8. Vooral Leo Slabbekoorn mocht zich uitleven; hij scoorde vijf keer. De andere goals van Kloetinge werden gemaakt door Cor van Houten, Eddie de Dreu en Kees Kleppe. De enige treffer van De Meeuwen kwam op het conto van Karel Franke.

Het duel werd gespeeld in de derde klasse, toen het derde amateurniveau van Nederland. De Meeuwen degradeerde dat seizoen kansloos en kwam Kloetinge vervolgens nooit meer tegen in een officiële wedstrijd.

In de vijf jaren vóór 1982 kwamen de clubs elkaar elk seizoen tegen. Van die tien wedstrijden won De Meeuwen er welgeteld ééntje. Er is ook een meer bemoedigende statistiek voor De Meeuwen: in de vijf derby’s in Kloetinge is de balans keurig in evenwicht: beide wonnen een keer, drie duels eindigden onbeslist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s