Clinge-spits Thomas Leegwater, van 0 tot 202

Met een hattrick tegen SAB passeerde Thomas Leegwater zondag als 24ste speler sinds 1992 de grens van 200 doelpunten in de (na)competitie in het Zeeuwse amateurvoetbal. De aanvaller van Clinge zag zijn productie beloond met een klinkende 5-0-overwinning op de Bredase tegenstander. Een mooi moment op Leegwaters cijfers uit te diepen.

1: in januari 2002 maakte Leegwater zijn eerste doelpunt  voor Clinge. Op eigen veld deed hij dat tegen Dosko. Ruim een jaar later maakte hij pas zijn tweede goal, tegen Hulsterloo.

12: Oostburg is de club waartegen Leegwater zijn meeste doelpunten maakte, 12 stuks. Kort daarachter zit Biervliet met 11 treffers. Met 5 doelpunten is SC Gastel de niet-Zeeuwse ploeg waartegen hij het vaakst scoorde.

14: de benutte strafschop zondag tegen SAB was Leegwaters 14de doelpunt vanaf 11 meter, allemaal namens Clinge in de laatste vier seizoenen.

30: het seizoen 2016/2017 was het productiefste van Leegwater met 30 goals. Zijn 25 van vorig seizoen volgend daarop.

36: met zijn hattrick van zondag staat Leegwater op 36 goals in de derde klasse van het zondagvoetbal. De overige 163 maakte hij in de vierde klasse.

55: SAB was de 55ste verschillende ploeg waartegen Leegwater scoorde.

82: onder zijn huidige trainer Mario Vermeirssen maakte Leegwater zijn meeste doelpunten (82). Nummer twee is Honny Claessens onder wie hij 39 keer scoorde.

188: het merendeel van zijn doelpunten heeft Leegwater gemaakt namens Clinge, namelijk 188. De overige 14 goals maakte hij in het shirt van HVV’24.

202: het aantal doelpunten van Leegwater in de (na)competitie. In competitieverband staat de teller op 199 goals, in de nacompetitie op 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s