Simon de Bruine geeft het goede voorbeeld

Simon de Bruine (foto) zorgde zaterdag voor het slotakkoord bij Duiveland. De doelman mocht in de slotfase, bij een 7-1-voorsprong, een strafschop nemen tegen Waarde. Hij faalde niet en werd daarmee dit seizoen de eerste scorende keeper in het
Zeeuwse voetbal. Sterker nog, hij was de eerste in het kalenderjaar 2018.

De scorende Zeeuwse keepers op een rij

De hype van de scorende keepers is geluwd. Tussen 2008 en 2015 hadden verschillende clubs een keeper aangewezen als hun vaste strafschopnemer. Jelle van Damme was de 11 meterman bij Hulsterloo, Ron Tempelaars bij Luctor’88, Jelle Bonte bij Koewacht. Dat tikte lekker aan. Vrijwel jaarlijks haalden zij samen de dubbele cijfers.

Een spin-off daarvan was dat andere ploegen het ook gingen proberen. Als dat niet helemaal naar tevredenheid ging, stopten ze ermee. Maar het gegeven dat keepers  regelmatig strafschoppen namen, hield ook bij andere teams het idee warm. Al was het maar om keepers bij een dikke voorsprong een keer te laten aanleggen vanaf 11 meter. Zoals bij Simon de Bruine dus.

Wellicht wakkert het vlammetje nu weer een beetje aan. Vorig seizoen was er één scorende keeper in de competitie: Shermelon Nicolina van het zaterdagteam
van Vlissingen. Het was geen strafschop, maar een uittrap vanaf de grond. Alex Bakker
deed het namens Veere wel vanaf de stip, maar dat was in de districtsbeker in een dikke zege op Vogelwaarde.

Jelle van Damme verdient concurrentie. Met 35 doelpunten is hij nog altijd met afstand de productiefste Zeeuwse keeper. Hoewel gestopt, zit hij in noodgevallen nog wel ’s op de bank bij Hulsterloo. Kansen dus voor andere durfals met handschoenen om hem naar de kroon te steken. Wie durft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s