De tweede bekerronde in cijfers: van 2 tot 17

De zaterdag-tweedeklassers houden huis, een weinig verrassende strafschoppenserie, Thoolse misère en een Westkappelse koning van de beker. Ze kwamen dit Zeeuwse voetbalweekeinde voorbij. Een kleine greep uit de stats.

2

Voor de tweede keer moest ’s-Heer Arendskerke in de beker een nederlaag slikken tegen Kloetinge. In het bekerjaar 1995/1996 was dat ook het geval. Ook toen had Kloetinge strafschoppen nodig om te overleven. Na de reguliere was het 0-0, maar na missers van Richard de Jager en Marco Goedegebure en vier benutte strafschoppen van Kloetinge was het klaar.

3

Noad’67 en SPS overleefden dit seizoen voor de derde keer in hun bestaan de poulefase in de districtsbeker en beide werden telkens in de tweede ronde uitgeschakeld. Noad’67 strandde zaterdag tegen Kruiningen (1-2), nadat het eerder al ’s misging tegen Hoek (14/15) en Devo (99/00). Het einde kwam voor SPS dit keer tegen Halsteren zaterdag (8-0), nadat het eerder al ’s werd uitgeschakeld door Kruisland (12/13) en Tholense Boys (97/98).

5

Maar liefst vijf Zeeuwse zaterdag-tweedeklassers hebben de derde ronde bereikt: Arnemuiden, Bruse Boys, Serooskerke, SSV’65 en Terneuzense Boys. Tel daarbij hun competitiegenoten DBGC en NSVV, die in het district West II de derde ronde haalden, en de helft van de tweede klasse E is nog actief in de beker.

6

Vlissingen overleefde zondag ternauwernood. Strafschoppen brachten uitkomst tegen Terneuzen. Niet zo verrassend dat Vlissingen die won. De club heeft nu in de districtsbeker van de laatste zes strafschoppenseries er vijf gewonnen, terwijl tegenstander Terneuzen er juist vijf van de laatste zes heeft verloren.

12

Twaalf Zeeuwse clubs hebben de derde ronde van de districtsbeker bereikt. In vergelijking met vorig seizoen is dat een verdubbeling! Vlissingen, RCS en Philippine zijn de enige drie clubs die ook vorig seizoen in deze fase nog in de beker zaten. Overigens was het Zeeuws voetbal twee seizoenen geleden met maar liefst dertien clubs vertegenwoordigd in de derde ronde.

17

Het doelpunt waarmee Mark Minderhoud ‘zijn’ De Noormannen zaterdag op een 2-4-voorsprong zette tegen ZSC’62, betekende het 17de opeenvolgende seizoen waarin hij heeft gescoord in de beker. Een ongeëvenaarde reeks in het Zeeuwse amateurvoetbal. Yves Nyemb (Hoek) en Arvin de Witte (WHS) zaten daar tot dit seizoen met acht scorende jaren achter. Hun streak is echter ten einde, want Hoek doet niet mee en WHS is uitgeschakeld zonder goals van Arvin de Witte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s