Het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers: van 0 tot 250

Doelpunten, geen doelpunten, mijlpalen en streaks. Ze kwamen dit Zeeuwse voetbalweekeinde weer allemaal voorbij. Een kleine greep uit de stats.

0

Ook na vijf wedstrijden wacht Smerdiek nog altijd op zijn eerste doelpunt van de competitie. De Thoolse zaterdag-derdeklasser heeft wel een punt gepakt door een 0-0-gelijkspel tegen Halsteren. Ook in de beker was de ploeg niet bijster productief; alleen Dennis Moerland vond het net een keer.

4

Vier spelers hebben tot nu toe in elke competitiewedstrijd dit seizoen van hun club gescoord: Sinan Coban (HVV’24), Raymond Rovers (Colijnsplaatse Boys), Joran Maliepaard (Duiveland, zie ook bij het cijfer 8) en Maurice Lindhout (SPS).

6

De zes goals van Patrick Joossens voor MZVC waren dit weekeinde een hoogtepunt. Zo vaak komt het namelijk niet voor dat een speler er zes maakt in één wedstrijd. Gemiddeld één keer per seizoen. Jens Pyfferoen (Sluis) flikte het vorig seizoen, het seizoen daarvoor niemand, maar in het voetbaljaar 15/16 lukte het Arjan Koopmans (Rillandia) en het jaar dáárvoor maakte Rutger van Rossum er zelfs zeven voor Luctor’88.

8

Joran Maliepaard heeft nu als enige speler op de Zeeuwse velden in alle officiële wedstrijden van zijn club dit seizoen gescoord. Hij scoorde in de drie bekerduels (vijf goals) én nu ook in de eerste vijf competitiewedstrijden (dertien goals).

10

Duiveland haalde dit seizoen al voor de tweede keer de dubbele cijfers. Op de openingsdag tegen Rillandia (0-10) en nu tegen Brouwershaven (10-0). In de afgelopen twee decennia hebben de Oosterlanders al zes keer de tien gehaald. Dat is geen enkele andere Zeeuwse club zo vaak gelukt.

100

John Karelse was zondag trots op zijn team na het zwaarbevochten 1-1-gelijkspel van Vlissingen tegen UDI’19. Een positief gevoel bij zijn honderdste wedstrijd als coach van een Zeeuws team. Van die 100 coachte hij er 55 bij Goes en nu 45 bij Vlissingen.

159

Na Stavenisse en ’s-Heer Arendskerke is nu Schoondijke de club om in de gaten te houden in de brillenkoning-competitie. De Zeeuws-Vlaamse vijfdeklasser heeft inmiddels 159 wedstrijden op rij geen 0-0 gespeeld. Op het twitteraccount van RudeStats wordt de stand wekelijks bijgehouden. Met zo’n competitie heeft een 5-1-nederlaag bij Aardenburg zelfs een voordeeltje.

250

Ook Marcel Lourens bereikte een mijlpaal. Hij coachte zijn 250ste wedstrijd in het Zeeuwse voetbal. Ook dat ijkpunt ging gepaard met een positief gevoel. Kloetinge won zaterdag immers met 6-1 van Honselersdijk. In die ene wedstrijd scoorde Kloetinge vaker dan in de zeven voorgaande officiële duels (vijf goals in drie beker- en vier competitieduels).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s