Kyle Doesburg: van derde klasse naar derde divisie

doesburg

Het was een weekeinde vol mijlpalen in het Zeeuwse amateurvoetbal. Vier man bereikten bijvoorbeeld de grens van 100. Dat gold voor drie spelers en één trainer.

Kyle Doesburg

Kyle Doesburg was zaterdag de reddende engel voor Hoek. Bij het scheiden van de markt werkte hij er tegen De Dijk nog even snel twee binnen, waardoor een 3-2-achterstand werd omgeturnd in een 4-3-overwinning. De 3-3-gelijkmaker markeerde het 100ste competitie doelpunt voor de pijlsnelle aanvaller van Hoek. De meeste doelpunten heeft hij in het shirt van Hoek gemaakt (47 goals). De andere goals maakte hij voor Goes (41 goals) en ASWH (13 goals). Zijn eerste goals maakte hij in 2009 voor Goes in de derde klasse…

Cees Houtepen

FC Axel kon wel een overwinning gebruiken. Met 3 uit 3 was de start van de ambitieuze zaterdag-tweedeklasser niet florissant. De 3-2-overwinning zaterdag bij Oostkapelle kwam daardoor als geroepen. De zege voorzag het jubileumduel van trainer Cees Houtepen van een feestelijk tintje. De oefenmeester zat voor de 100ste keer als coach langs de lijn bij een wedstrijd in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Hij heeft een positieve balans opgebouwd bij SSV’65, Serooskerke en FC Axel. Van de 100 duels won hij er 52 en verloor er 30. Er eindigden dus 18 duels onbeslist.

Stefan van der Klooster

Geen mooier moment voor Stefan van der Klooster om het 100ste doelpunt uit zijn carrière te maken dan in de immer beladen Sloedamderby tegen Arnemuiden. In het hol van de leeuw maakte de Nieuwdorpse spits met het verwoestende schot twee goals, waardoor zijn ploeg verrassend met 1-3 won. Het openingsdoelpunt was nummer 100, de 1-2 was nummer 101. Arnemuiden roept het beste in Van der Klooster op. Hij heeft vijf keer tegen de buurvereniging gespeeld en in alle vijf duels gescoord. Tegen Nieuwland scoorde hij het vaakst (9 keer), daarna volgt Arnemuiden als favoriete tegenstander (7 goals, net als tegen De Noormannen).

Martijn Simonse

Martijn Simonse had het zaterdag weer op zijn heupen. De aanvaller die vorig seizoen met zijn 46 doelpunten zo’n belangrijk aandeel had in de promotie van Luctor Heinkenszand gaat in de derde klasse vrolijk door met scoren. Tegen Dauwendaele maakte hij zaterdag een hattrick in een op dit niveau ongebruikelijke 8-0-overwinning. Met zijn drieluik zette hij zijn 100ste doelpunt in competitieverband in de boeken.

simonse

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s