Vloek van Zierikzee en Kustmarathon, Terneuzen herhaalt 1980

Zierikzee_Zuidhavenpoort

Eindelijk, eindelijk, eindelijk dachten ze bij SSV’65. De vloek van Zierikzee bezworen. Een andere vloek nog niet. Dat ondervond eersteklasser De Meeuwen. Een nederlaag op de dag van Kustmarathon lag in de lijn der verwachtingen, maar de grootte van de nederlaag niet. En dan zijn er nog ploegen met nul punten en zelfs nul doelpunten!

0

Twee clubs in het Zeeuwse amateurvoetbal hebben deze competitie nog niet gescoord. Het zijn de derdeklassers Veere en Smerdiek. Beide speelden vorig seizoen nog in de vierde klasse en hebben tijd nodig om zich aan het niveau aan te passen. Veere verloor zaterdag pijnlijk (4-0) van Luctor Heinkenszand, de club die het vorig seizoen het nakijken gaf in de titelstrijd. Smerdiek heeft één doekje voor het bloeden. Hoewel het nog niet gescoord heeft, heeft de ploeg al wel een punt! Het speelde vorige week immers 0-0 tegen Halsteren, de club waarvan het vorig seizoen twee keer verloor.

0

Terneuzen beleeft de slechtste competitiestart sinds 1980. Drie gespeeld, drie verloren, doelsaldo -5. Dat waren exact dezelfde cijfers na drie duels in het seizoen 1980/1981. Eén verschil: toen had Terneuzen 1 goal voor en 6 tegen. Nu heeft het er 7 voor en 12 tegen. Maar per (doel)saldo is dat hetzelfde. En Terneuzen zal hopen op nog

0terneuzen

een verschil. In 1980 waren die cijfers het voorspel van een uiteindelijke degradatie. De club heeft nog 23 duels om die overeenkomst te voorkomen.

5

De Kustmarathon heeft een wisselend effect op de voetbalclubs uit de plaatsen waar de marathon passeert. FC De Westhoek (Burgh-Haamstede) en De Noormannen (Westkapelle) spinnen de laatste jaren garen op de dag van de Kustmarathon. FC De Westhoek won zaterdag voor het derde jaar op rij op de dag van de race, De Noormannen is al vijf jaar ongeslagen (4 keer winst, 1 keer gelijk). Voor Domburg en De Meeuwen (Zoutelande) is dat totaal anders. Deze twee verloren zaterdag voor het vijfde jaar op rij op de dag van de Kustmarathon.

9

De Meeuwen blameerde zich zaterdag in de eerste klasse met een 9-0-nederlaag bij Westlandia. Het was de grootste Zeeuwse nederlaag op dit niveau. Die bedenkelijke eer deelt De Meeuwen met Dauwendaele, dat in het seizoen 2010/2011 met dezelfde cijfers werd afgeschoten door Achilles Veen.

Ook die slachting had plaats op de derde speeldag van de competitie. Op datzelfde moment baadde ook Terneuzense Boys in een bloedbad: 8-0-nederlaag tegen Alblasserdam. Het zijn de grootste Zeeuwse verliezen in de eerste klasse, dat al jaren als een slachtbank voor Zeeuwse clubs geldt.

eersteklasssss

11

SSV’65 won zaterdag met 0-2 bij MZC’11. Het was de allereerste overwinning van de club in Zierikzee. In tien eerdere ontmoetingen in Zierikzee – tegen Mevo, Zierikzee en MZC’11 – keerden de Goesenaren nimmer met een driepunter huiswaarts. Zes keer lukte het niet tegen Mevo, één keer mislukte het tegen Zierikzee en nu in het vierde treffen met de combinatieclub van beide, MZC’11, is SSV’65 na elf duels eindelijk van de Zierikzeese nul af (zie illustratie bovenaan).

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s