Primeur De Koeijer, Hoek ziet rood en Pyfferoen op herhaling

zouwen

Het tweede complete weekeinde in het Zeeuwse amateurvoetbal leverde ook weer een schat aan statistische informatie op. Welke cijfers horen bij Arjen de Koeijer, Hoek, Jens Pyfferoen, Clinge, Arie van der Zouwen en ’s-Heer Arendskerke? Hier komen de antwoorden.

1

Eerst een rectificatie. De tweede goal zaterdag van Yerseke bij NSVV werd op naam van Evert van Houte gezet. Maar eerlijk is eerlijk: ploeggenoot Arjen de Koeijer schampte de bal nog heel licht. Van Houte krijgt daardoor de assist, De Koeijer de goal. En hoewel De Koeijer al zo waanzinnig veel doelpunten heeft gemaakt, betekende deze in Numansdorp toch een primeur. Het was namelijk de eerste goal ooit van De Koeijer tegen een ploeg uit Zuid-Holland. Hij heeft al tal van Zeeuwse clubs gepest met zijn goals en ook al tig Brabantse clubs, maar andere provincies had hij nog niet laten kennismaken met zijn scoringsdrift. Tot zaterdag dan.

3

Na zes competitiewedstrijden heeft Hoek al drie rode kaarten gepakt. Thomas van Renterghem was zaterdag de derde rode rakker na Fabian Wilson en Ziho Chergui. Vorig seizoen pakte Hoek in het hele seizoen drie keer rood met Yoshi Verbrugge (2x) en Kim van den Bergh. Het seizoen daarvoor zag Hoek geen één keer rood. In de eerste zes wedstrijden heeft Hoek nu dus al evenveel rode kaarten gehad als in de afgelopen twee seizoenen samen.

4

Jens Pyfferoen maakte er zondag vier voor Sluis in de derby tegen Hoofdplaat. Het was de tweede keer dat hij vier keer in één wedstrijd scoorde. Vorig seizoen deed hij dat ook al ‘s. De tegenstander toen? Ook Hoofdplaat! In pas zijn vierde seizoen in het eerste heeft Pyfferoen in totaal al 10 keer gescoord tegen Hoofdplaat.
Hoewel het zondag Pyfferoens tweede wedstrijd met vier goals was, liet hij er vorig seizoen ook al twee noteren met vijf goals (tegen Lepelstraatse Boys en Aardenburg) en zelfs ééntje met zes goals (tegen Corn Boys). In totaal heeft hij 39 competitiegoals voor Sluis gemaakt, waarvan dus meer dan een kwart tegen Hoofdplaat.

9

In de tweede wedstrijd van de competitie heeft Clinge de eerste zege al te pakken. Op eigen veld werd Schijf met 1-0 verslagen door een doelpunt van – wie anders – Thomas Leegwater. Tijdens het vorige avontuur van Clinge in de derde klasse duurde het aanzienlijk langer voordat Clinge de eerste driepunter pakte. Pas in de negende wedstrijd was die daar. Op eigen veld werd toen Philippine met 4-1 verslagen. Het scoreverloop: Davy van Puijvelde 1-0, Maarten van Hecke 1-1, Dominique de Burger 2-1 en 3-1 (strafschop), Thomas Leegwater 4-1.

100

Het zal geen wedstrijd zijn waaraan MZC’11-trainer Arie van der Zouwen graag herinnerd wordt, maar het duel met FC Axel was zaterdag zijn 100ste wedstrijd in dienst van een Zeeuwse club. Die mijlpaal ging gepaard met een 4-0-nederlaag. En dat zeven dagen na de 4-1-nederlaag bij Arnemuiden. Niet zo’n beste start voor Van der Zouwen cs. In de grafiek is de oogst van 100 Zeeuwse wedstrijden te zien van Van der Zouwen.

194

Na dik acht jaar speelde ’s-Heer Arendskerke zaterdag weer ’s doelpuntloos gelijk. Op bezoek bij de zaterdagtak van Vlissingen werd het 0-0. De laatste keer dat ’s-Heer Arendskerke in competitieverband 0-0 speelde, bestond de zaterdagtak van Vlissingen nog niet eens.

streek0-0Op de openingsdag van het seizoen 2010/2011 eindigde de derby Wolfaartsdijk-’s-Heer Arendskerke doelpuntloos. Sindsdien speelde ’s-Heer Arendskerke 194 opeenvolgende competitiewedstrijden geen 0-0. En zo lang moest momenteel geen enkele andere Zeeuwse club op ‘de bril’ wachten.

De koning is nu dood, lang leve de nieuwe koning. Want met het wegvallen ’s-Heer Arendskerke is er vanzelfsprekend een nieuwe Zeeuwse club met de langste niet-0-0-serie. En dat is Schoondijke. De laatste doelpuntloze wedstrijd speelde de vijfdeklasser in februari 2012, inmiddels 156 duels geleden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s