Domburg: bedenkelijk 10-jarig jubileum

domburg10

Voor Domburg begint de districtsbeker donderdagavond pas. En hoe! Op eigen veld ontvangt de ploeg aartsrivaal De Noormannen. Behalve de derby-eer staat ook een giga-reeks op het spel. Domburg heeft in de beker al tien jaar niet gewonnen in eigen huis.

De laatste thuiszege dateert uit het seizoen 2008/2009. In de tweede ronde won de ploeg met 2-0 van Walcheren door goals van Sander Willemse en Rick van den Driest. Sindsdien won Domburg nooit meer een bekerduel op sportpark Oosterloo.

In 2009 stapte Domburg over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Dat houdt in dat Domburg als zaterdagclub nog nooit een thuisduel won in de beker. Het gaat om elf duels. Alleen Dauwendaele (3-3) en Krabbendijke (2-2) werden in bedwang gehouden, de overige negen duels gingen verloren.

Domburg hikt ook aan tegen een nóg langere streak. De ploeg heeft al 15 wedstrijden op rij niet gewonnen in de beker; dus inclusief uitwedstrijden. In de poulefase van 2012 won Domburg bij VCK (1-2), maar sindsdien werd vier keer gelijkgespeeld en elf keer verloren.

Dat elke streak te breken is, bewees Domburg vorig seizoen zelf. Na drie derbynederlagen op rij tegen De Noormannen won Domburg in mei eindelijk weer ’s van de rivaal. Chiel Maranus en Martijn Minderhoud (strafschop) tekenden voor de goals in de 2-0-zege.

Overigens werd dat duel ook op een donderdag gespeeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s