Goes pakt ook record in nacompetitie

Goes

Goes en de nacompetitie. Een gelukkiger huwelijk is er niet te bedenken in het Zeeuwse voetbal. Via Be Quick 1887 haalde Goes voor het eerst in de historie de derde divisie. De club promoveerde daarmee voor de zesde keer via de nacompetitie. Dat heeft geen enkele Zeeuwse ploeg beter gedaan.

RIA Westdorpe is het vijf keer gelukt, maar Goes is met de zesde promotie solo koploper. Sinds begin jaren negentig worden structureel nacompetities gespeeld voor extra promotieplaatsen. In 1993 slaagde Goes voor het eerst. Door een 4-1-zege op Sint-Michielsgestel (na verlenging) haalde Goes de eerste klasse. Wim Sabander en Carlos de Jonge scoorden elk twee keer.

In 1997 herhaalde de ploeg dat kunstje (1-0-zege op Schijndel door een doelpunt van Peter Nieuwdorp) en toen werd het lang stil aan het nacompetitiefront. Maar de laatste jaren heeft Goes de draad weer opgepakt. De promotie van zondag was de vierde in acht seizoenen! Ter vergelijking: In de periode van 1993 tot nu is Goes welgeteld één keer kampioen geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s