5 dingen die je moet weten voor de finale van Hoek

Hoek kan zaterdag geschiedenis schrijven. De ploeg kan als eerste Zeeuwse club de derde divisie bereiken. De heenwedstrijd tegen Ajax werd met 1-3 gewonnen. Wat moet je weten voor de finale in Hoek?

Weetje 1

Nog nooit heeft een Zeeuwse ploeg een 1-3-uitoverwinning verspeeld in de nacompetitie. Er is wèl een Zeeuwse ploeg die een 1-3-thuisnederlaag heeft hersteld. Twee jaar geleden presteerde Vlissingen dat, eveneens in de jacht op een plaats in de derde divisie. Thuis verloor het met 1-3 van Jong FC Den Bosch, dat werd in stadion De Goffert gecounterd met een 1-3-zege, waarna Vlissingen de strafschoppen beter nam.

Weetje 2

Fabian Wilson is de enige speler van Hoek die dit seizoen geen minuut gemist heeft in de (na)competitie. Hij maakte alle 33 wedstrijden van begin tot eind mee. Jordi de Jonghe en Bram Leroy speelden alle wedstrijden, maar werden ook gewisseld.

Weetje 3

Een officiële wedstrijd op 9 juni overkomt Hoek niet zo vaak. Twee keer speelde de ploeg nóg later in het seizoen. In 1996 in de strijd om het algeheel zaterdagkampioenschap (op 19 juni tegen Scheveningen) en in 2015 in de landelijke districtsbeker (op 13 juni tegen IJsselmeervogels). Beide duels gingen overigens verloren.

Weetje 4

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Ajax wordt zaterdag een minuut stilte in acht genomen. Dat is ter nagedachtenis aan de deze week overleden Leo Breepoel. Hij zat jarenlang in het bestuur als penningmeester. De spelers van Hoek zullen rouwbanden dragen.

Weetje 5

Mocht Hoek de 3-1-voorsprong uit Amsterdam niet over de streep kunnen trekken, dan krijgt de ploeg zeven dagen later een herkansing om te promoveren. Dat moet dan gebeuren tegen de verliezer van de andere finale tussen Stedoco en Capelle. Het eerste duel won Capelle met 0-1.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s