Het weekeinde van de streaks

pattenier

Er kwamen wat streaks voorbij in het eerste nacompetitieweekeinde van dit voetbalseizoen. De reeksen kwamen van Arjen Pattenier (drie op een rij), Biervliet (vier op een rij), SSV’65 (acht op een rij) en Goes (elf op een rij).

Drie op rij

Ondanks een doelpunt van Arjen Pattenier eindigde het nacompetitie-avontuur van Oostkapelle bij Roda Boys (5-3-nederlaag). Pattenier scoorde voor het derde jaar op rij in de nacompetitie. Op dit moment is er geen speler in het Zeeuwse amateurvoetbal die dat vaker deed.

Zijn ploegmaat Sjoerd Verhulst (zaterdag twee keer trefzeker) heeft nu twee opeenvolgende seizoenen gescoord in de nacompetitie. Hetzelfde geldt voor Yordi Nijland (RCS), Daniel Wissel (nu Goes, vorig jaar Zeelandia Middelburg) en Joey Walhout (Breskens).

Arjen Pattenier bracht zijn totaal in de nacompetitie op 15 treffers. Slechts twee spelers hebben vaker gescoord in de nacompetitie: Erik Goudt van VCK met 19 doelpunten en Niels van de Moezel van ZSC’62 met 18 doelpunten. Pattenier kan de jacht volgend seizoen vervolgen.

pattenier

Vier op rij

Biervliet heeft een opmerkelijk reeks neergezet in de nacompetitie. Hoe vaak komt het voor dat je drie wedstrijden achter elkaar tegen dezelfde tegenstander speelt in de nacompetitie? Niet vaak. Biervliet gaat er zondag zelfs vier op een rij van maken.

Net als vorig seizoen speelt Biervliet in de nacompetitie namelijk tegen WVV’67 uit Woensdrecht. Toen speelde Biervliet voor behoud en WVV’67 voor promotie; nu zijn de rollen precies omgedraaid. Wat niet anders was: WVV’76 won zondag weer: 3-0. Vorig seizoen won de ploeg met 5-1 en 2-0.

Komende zondag krijgt Biervliet in het vierde treffen op rij de kans om eindelijk eens te winnen van WVV’67.

Vijf op rij

Dat Terneuzense Boys überhaupt kon aantreden in de nacompetitie was al een wonder. Nou ja, de nacompetitie voor promotie dan. Tot de laatste dag strijden tegen degradatie en dan nog doodleuk voor promotie mogen spelen. Als dat dan ook nog ’s gelukt was… Je moet er niet aan denken. De geschiedenis voorspelde al dat dat lastig zou worden.

Terneuzense Boys kwam zaterdag tegen Woudenberg niet tot scoren en verloor met 3-0. Dat niet-scoren wordt stilaan wel een dingetje in de nacompetitie. De Boys hebben namelijk inmiddels vijf opeenvolgende wedstrijden niet gescoord in de nacompetitie. Vóór Woudenberg lukte dfat namelijk ook al niet in de dubbels tegen Tricht en Sliedrecht.

ternboys

Acht op rij

Met de 3-1-zege op Pelikaan boekte SSV’65 zaterdag de achtste overwinning op rij. De ploeg sloot de competitie af met zeven zeges en voegde er zaterdag dus ééntje aan toe in de nacompetitie. Komende zaterdag gaat de club richting negen met het volgende duel bij Woudenberg.

De laatste keer dat SSV’65 acht keer op rij won, is bijna dertig jaar geleden. Tussen oktober 1991 en januari 1992 zette SSV’65 in de vierde klasse zo’n winning streak neer. Dat seizoen eindigde uiteindelijk in mineur, omdat SSV’65 in een beslissingsduel de titel verspeelde aan Veere.

Elf op rij

Bij Goes kwam een einde aan een reeks van elf opeenvolgende overwinningen in de nacompetitie voor promotie. Die reeks begon in 2011 met een 3-1-zege op RCS. Daarmee poetste de club een 1-0-uitnederlaag weg en promoveerde naar de eerste klasse van het zondagvoetbal.

Vervolgens ging Goes verder met winnen. Tien zeges op rij volgden in de nacompetitie voor promotie. In 2012 werden Heidebloem en Nemelaer in een dubbele ontmoeting verslagen op weg naar de hoofdklasse en vorig seizoen gebeurde hetzelfde na vijf verschillende tegenstanders.

Maar zondag kwam een einde aan deze indrukwekkende zegereeks. Goes zal er niet om gemaald hebben, want de volgende ronde werd toch bereikt door het 1-1-gelijkspel tegen Silvolde. Maar vanaf donderdag zal Goes tegen Be Quick 1887 graag de aanzet geven voor een nieuwe streak.

goes11

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s