Jens Pyfferoen gaat helemaal los in 2018

pyfferoen

Wat Arjen de Koeijer dit seizoen presteert is van buitencategorie, hetzelfde geldt voor Martijn Simonse en Jean-Paul Harthoorn. Alledrie hebben ze al meer dan 40 doelpunten gemaakt. En De Koeijer en Simonse staan in poleposition om voor het eerst in de Zeeuwse historie de 50 te halen.

De zinssnede ‘voor het eerst in de Zeeuwse historie’ gebruik ik met enige huiver, want ik heb niet alle doelpuntenmakers uit de historie. Maar wel heel veel. En in die massa aan scores heb ik nog geen speler gevonden die in een regulier seizoen 50 keer heeft gescoord.

De Koeijer (47) en Simonse (46) liggen nog altijd op schema. Ze hebben allebei nog twee wedstrijden om het te halen. De Koeijer (Yerseke) is met zijn traditionele eindsprint bezig (zaterdag maakte hij er vijf tegen Vlissingen). Simonse (Luctor Hkz) stond zaterdag droog in de verloren topper tegen Veere.

Maar in de schaduw  van deze kroonschutters is een Zeeuws-Vlaamse jongeling ook aan een uitzonderlijke reeks bezig. Jens Pyfferoen van Sluis. Nog maar zeventien jaar. Zondag scoorde hij maar liefst vijf keer voor zijn club, waaronder een hattrick binnen vijf minuten.

Zijn seizoenstotaal is 27. En het bijzondere daaraan is dat hij ze allemaal na de winterstop heeft gemaakt. Op een Zeeuwse topscorerslijst na de winterstop is hij daarmee al de eerdergenoemde goalgetters te snel af. Als hij er vanaf de start van de competitie nou ’s bij was geweest…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s