Hoe hoog is de berg voor De Meeuwen?

meeuw

De Meeuwen wordt volgend seizoen de vijftiende Zeeuwse club in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Het gros daarvan speelde vooral om niet te degraderen. En eerlijk is eerlijk, het gros daarvan verloor die levensstrijd uiteindelijk. Het wordt dus niet makkelijk voor De Meeuwen.

Dat besef is er in Zoutelande. Spelmaker Menno de Nooijer sprak de hoop uit dat zijn club vooral op eigen helft de Zuid-Hollandse clubs de wind uit de zeilen kan nemen. Het zou heel mooi zijn en ook heel knap als het lukt, zeker gezien het sterk ‘eigendorpse’ karakter van de club.

Bruse Boys werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en staat nu op de drempel van een terugkeer. De 7-1-nederlaag zaterdag tegen VVGZ was de grootste ooit van Bru in de eerste klasse (zie tabel) en degradatie staart de club recht in de ogen.

bruse1-7

Als Bruse Boys degradeert, is het de zesde club in de afgelopen tien seizoenen die kampioen werd in de tweede klasse E en ook meteen in het daaropvolgende jaar weer degradeert (zie tabel bovenaan). Alleen Dinteloord, Klundert, Zaamslag en Terneuzense Boys overleefden.

Maar ja, kijk hoe dit kwartet er een paar jaartjes later voorstaat: Zaamslag speelt in de derde klasse, Klundert is nu naar dat niveau gedegradeerd en Prinsenland (de doorstart van Dinteloord) en Terneuzense Boys strijden momenteel verwoed om het vege lijf te redden in de tweede klasse. Zegt u maar…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s