Waarom is Danny Weber nu gehuldigd?

danny2

Danny Weber werd donderdag gehuldigd voor zijn 200ste competitiedoelpunt voor Krabbendijke. Na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd bij Wieldrecht werd de sierlijke nummer 10 met de fraaie trap in de bloemen gezet en kreeg hij een soort jubileumschaal.

Een mooi initiatief van Krabbendijke, want wie de statistieken eert, heeft mij aan zijn kant.  Maar als stats lover vind ik de hulde voor Weber iets te laat. Twee maanden te laat… Want zijn 200ste competitiedoelpunt maakte Weber al op 10 maart van dit jaar. Thuis tegen Rillandia.

Als er zo’n verschil in de cijfers zit, is een onderzoekje wel op zijn plaats. Twee jaar geleden heb ik het Zeeuws topscorersklassement aller tijden in het leven geroepen. Die is via www.pzc.nl/topscorer te raadplegen. Als je daarin de naam van Weber intikt, verschijnt een totaal van 194 doelpunten.

Die 194 doelpunten zijn zijn goals tot dit seizoen, gemaakt in de competitie én de nacompetitie. Is het wellicht zo dat iemand 184 in plaats van 194 heeft aangenomen als zijn totaal? Dat zou namelijk een hoop verklaren. Zijn fraaie doelpunt donderdag tegen Wieldrecht was in die telling namelijk nummer 210.

Ik laat even in het midden waar het verschil in zit. Mijn cijfers kunnen natuurlijk faliekant mis zijn, maar in zo’n groot verschil geloof ik niet. En hoe het ook werkelijk is: Danny Weber is een sieraad voor Krabbendijke, zelfs voor het Zeeuwse voetbal. Jammer dat hij het elders nooit hogerop heeft geprobeerd.

Zaterdag kan hij met Krabbendijke kampioen worden in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. Het kan bijna niet mis gaan. Dan speelt hij eindelijk in de tweede klasse. Want in zijn seniorenloopbaan, die begon in het seizoen 2001/2002, kwam hij alleen uit in de derde en vierde klasse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s