Kloetinge sluit 13 magere jaren af

kloetttttt

Voor het eerst sinds ruim 8,5 jaar kon Kloetinge zaterdag pronken met vijf verschillende doelpuntenmakers in één competitiewedstrijd. Remco van Tiggele, Jeroen de Jonge, Tom de Bonte, Martin van Vooren en Can Özgan zorgden voor de treffers in de 5-0-zege op Nieuw-Lekkerland.

Kloetinge tekende daarmee voor de grootste competitiezege onder trainer Marcekl Lourens. De oud-speler van de club kan voorlopig bogen op een prima debuutseizoen als trainer van de groen-witten. Dat is inmiddels beloond met een periodetitel. Met name de hervonden productiviteit valt op.

Met de vijf treffers tegen Nieuw-Lekkerland kwam Kloetinge  op een seizoenstotaal van 49 doelpunten. De laatste keer dat Kloetinge zo’n aantal haalde, is inmiddels al lang geleden, 13 jaar. Het was voor het laatst in het seizoen 2004/2005, toen de club kampioen in de eerste klasse werd (64 goals).

Sindsdien was Kloetinge vooral aanvallend zoekende. De club die zichzelf daarvoor in de etalage speelde met aantrekkelijke aanvallers en aanvalsspel, verwerd tot een hardwerkend collectief dat stug kon verdedigen en vooral uit de tegenstoot en standaardsituaties gevaarlijk werd. Daar is overigens niks mis mee.

De club heeft het zelf onderkend en is de afgelopen jaren nadrukkelijk ‘aanvallend’ actief geweest op de ‘transfermarkt’. Xander van der Poel, Tom de Bonte, Maarten van Vooren, Ramon Janson en Rutger van Rossum zijn daarvan voorbeelden. Inmiddels is Guus de Leeuw voor volgend jaar vastgelegd.

De verhoogde doelpuntenproductie van dit seizoen is een ruggensteun in dat beleid. Een aanvallend ingestelde coach als Marcel Lourens helpt daar ook bij. Inmiddels hebben dit seizoen dertien spelers gescoord voor de club; Jeroen de Jonge was tegen Nieuw-Lekkerland de (on)gelukkige nummer 13.

Dat Kloetinge zaterdag voor het eerst sinds oktober 2009 vijf verschillende doelpuntenmakers in een competitiewedstrijd had, is ook een aanwijzing van de voortgang. In dezelfde periode vóór 2009 had Kloetinge namelijk zes wedstrijden met minimaal vijf doelpuntenmakers. Het grootste gedeelte van die periode speelde de club ook nog ’s in de hoofdklasse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s