Rogier Veenstra heeft zijn 4-goals-zonder-zege-duel gehad

goes4-4

Vier keer scoren en niet winnen. Dat overkwam Goes zondag in de hoofdklasse. Op bezoek bij UDI’19 werd het 4-4. Aanvallend lof, verdedigend een sof. Maar trainer Rogier Veenstra kan gerust zijn; het overkomt bijna alle trainers van Goes wel een keertje.

Rogier Veenstra is de achtste trainer van Goes die zijn ploeg in de afgelopen veertig jaar vier keer ziet scoren en toch niet wint. Alle acht die gevallen stond er een andere trainer langs de kant. Van Nico Krijger begin jaren tachtig tot Gérard de Nooijer en Jan Poortvliet in de recente historie.

Acht keer waren vier doelpunten niet genoeg voor een zege. In vier gevallen betekende het een gelijkspel, in de andere vier gevallen maakte de tegenstander zelfs nóg meer dan vier goals. Opvallend: Zeelandia Middelburg was tweemaal de tegenstander bij zo’n score.

Normaliter zijn vier doelpunten wel genoeg voor een overwinning. Ter illustratie in de afgelopen veertig jaar speelden Goes ook in 97 wedstrijden waarin vier doelpunten wél genoeg waren voor een overwinning. Vijf doelpunten stonden wel altijd garant voor een zege.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s