Marcel Lourens verdedigt recordcijfers in Bruinisse

kloettttt

Marcel Lourens start zaterdag aan de derby bij Bruse Boys met indrukwekkende cijfers. De trainer is zijn loopbaan bij Kloetinge gestart met vijf zeges en een gelijkspel in zijn eerste zes wedstrijden als hoofdverantwoordelijke bij de club.

In de afgelopen halve eeuw is er geen enkele Kloetinge-trainer zo voortvarend gestart als Lourens. Hij begon in de districtsbeker met drie opeenvolgende overwinningen, waarna hij in de competitie (eerste klasse) twee zeges en een gelijkspel scoorde.

Het dichtst in de buurt komt Cees Houtepen die zijn Kloetinge-tijd in 2009 begon met vijf zeges en een nederlaag. Dáárachter staan Joost Folmer (in 2003 interim) en Kees Zwamborn; beiden vertolken nu ook (nog) een rol bij de Bevelandse club.

De minste cijfers kunnen Dolf Roks en diens voorganger Karl Vergouwen overleggen. Ze verzamelden in de eerste zes wedstrijden respectievelijk 4 en 3 punten. Ze deden dat in hetzelfde seizoen (2003/2004), dat uiteindelijk uitmondde in degradatie.

Om Cees Houtepen ook na zeven wedstrijden voor te blijven is voor Lourens zaterdag een overwinning met Kloetinge bij Bruse Boys nodig. Sterker nog, Houtepen liet in zijn eerste dertien wedstrijden bij Kloetinge maar liefst twaalf overwinningen noteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s