‘Boekie’ is oudste hattrickmaker van Zeeland

oudstehattrick

Mark Boeckhout maakte zondag tegen Sluiskil binnen negen minuten een hattrick voor Hoofdplaat (10-1-zege). Niet slecht voor een spits van 46 jaar. Ik heb geen oudere speler gevonden in het Zeeuwse voetbal die ouder was toen hij een driepunter maakte. 

‘Boekie’ zoals hij in Hoofdplaat liefkozend genoemd wordt, nam de troon over van Jan Blok van Wolfaartsdijk. Deze routinier maakte vijf dagen na zijn 46ste verjaardag een hattrick. Wolfaartsdijk won met 13-0 van het inmiddels ter ziele gegane SVR uit Ritthem. In dat duel scoorde Blok zelfs vijf keer! 

Drie andere spelers boksten het voor elkaar om als veertiger (minimaal) een hattrick te maken in het Zeeuwse voetbal: Dennis de Nooijer (Philippine), Patrick Vinke (Sluis) en Wilfred van den Dries (net als Blok namens Wolfaartsdijk). 

In de ranglijst aller tijden van oudste Zeeuwse doelpuntenmakers is Boeckhout inmiddels opgeklommen naar de elfde plaats. Om de top 10 binnen te sluipen moet hij het nog een aantal maanden volhouden. Als hij eind februari tot scoren komt, stoot hij Henk Ottens uit de top 10. Zie hier het klassement.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s