Robin Provoost scoort van Mevo tot Apollo’69

provoost

Robin Provoost bereikte zaterdag de grens van tweehonderd officiële doelpunten in zijn carrière. Hij heeft ze allemaal voor ZSC’62 gemaakt. Met zijn jubileumdoelpunt (de 0-1 in de topper tegen Apollo’69) leidde hij de 3-2-zege van zijn ploeg in.

Het was de 33ste goal van Provoost dit seizoen. Daarmee is hij samen met Rutger van Rossum (Luctor’88) de productiefste speler in het Zeeuwse amateurvoetbal. Provoost is voor de derde keer in zijn carrière de grens van 30 goals in een seizoen gepasseerd. Zijn persoonlijk record stelde hij vorig seizoen op 38 doelpunten.

Een aantal wetenswaardigheden over zijn 200 doelpunten. Zijn eerste doelpunt maakte hij in augustus 2009 in het gewonnen bekerduel met Mevo. Dat was met Jos Wesdorp als trainer. Onder hem heeft hij zijn meeste doelpunten gemaakt: 64 stuks.

Provoost maakte 182 goals in de reguliere competitie, 4 in de nacompetitie en 14 in de districtsbeker. De meeste goals maakte hij in de vierde klasse B: 121 stuks. Zijn favoriete tegenstanders heb ik in een eerder blogje al ’s becijferd (klik hier). In de tabel staat welke goals hij allemaal heeft gemaakt voor ZSC’62. Dus: hij heeft 66 keer de eerste goal van ZSC’62 voor zijn rekening genomen, 39 keer de tweede goal, et cetera.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s