RIA W. op schema voor beste seizoen aller tijden

RIA W. is voorlopig aan een goed seizoen bezig. In de districtsbeker evenaarde de club zijn beste prestatie ooit door ten koste van Zeeland Sport de derde ronde te halen. In competitieverband lijkt RIA W. ook een historische prestatie neer te zetten. In de voorgaande drie avontuurtjes in de derde klasse ging de club telkens per kerende post naar de vierde klasse.

Dit jaar zijn de perspectieven stukken rooskleuriger. Na acht wedstrijden is RIA W. een keurige middenmoter met tien punten. Zó florrisant stond de club er in de voorgaande drie derdeklassejaren niet voor na acht duels (zie tabel hieronder). Als de club even gas geeft, kan het de puntentotalen van die jaren nu vóór de winterstop al passeren.

Twee seizoenen geleden maakte RIA het écht bont. Na acht wedstrijden had de club nog geen enkel punt. Sterker nog in de achtste wedstrijd, tegen Aardenburg, maakte het pas zijn eerste doelpunt. Salim Hamidi tekende daar toen voor. In de negende wedstrijd pakte de ploeg het eerste punt (1-1 tegen SC Gastel). De eerste wedstrijd na de winterstop werd eindelijk gewonnen, van Steenbergen.

In de districtsbeker kan RIA nu ook geschiedenis schrijven. Na de 5-3-zege dinsdag op Zeeland Sport wacht in de derde ronde het tweede team van Jeka. De laatste keer dat RIA in de derde ronde tegen een reserveteam speelde, viel niet echt in de smaak. In Westdorpe was Hoek 2 drie jaar geleden met 1-7 te sterk. Als ik het me goed herinner, dat RIA de avond ervoor een feestje.

seiz

na 8 duels

totaal

plaats

11/12

10 punten

?

?

09/10

0 punten

14 punten

12e

04/05

6 punten

13 punten

12e

82/83

8 punten

15 punten

12e

2 gedachten over “RIA W. op schema voor beste seizoen aller tijden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: