Pieter Bolle schrijft geschiedenis met acht treffers

Pieter Bolle maakte zaterdag acht van de elf doelpunten van Wemeldinge tegen Apollo’69 (11-1-zege). Het is een simpel zinnetje, maar de inhoud is opzienbarend. Acht keer scoren in één wedstrijd… Denk daar maar ’s over na. Het overgrote merendeel van de Zeeuwse voetballers zou al blij zijn als ze acht keer in één seizoen zouden scoren.

Verschillende kreeg RudeStats de vraag zaterdag al gesteld of dit een Zeeuws record is? Ruim een eeuw Zeeuws voetbal heeft niemand volledig in kaart, maar in de afgelopen tien jaar is het in elk geval nooit eerder gebeurd. Eén voorbehoud: van de wedstrijd Hoedekenskerke-SVR uit het seizoen 1999/2000 (uitslag 17-1) zijn de doelpuntenmakers vooralsnog onvindbaar.

Tot zaterdag mocht George Geluk pronken met zijn zeven treffers van vijf seizoenen geleden namens Bruse Boys tegen Mevo (19-0-zege). Daarnaast heeft RudeStats zestien gevallen gevonden waarin een speler zes keer scoorde voor een Zeeuwse club. Bijzondere aandacht voor Michel Nieuwelink die dat liefst drie keer flikte voor Vogelwaarde. Maar de prestatie van Pieter Bolle is in de laatste tien jaar ongeëvenaard.

Omdat het een nogal omvangrijke lijst betreft, maken we er meteen maar een dossier van (klik hier). Pieter Bolle – hij heeft er dit seizoen al 36 in liggen maar daarover later meer – is de trotse koploper. Wie biedt meer?

goals

speler

wedstrijd (uitslag

seiz

8

Pieter Bolle

Wemeldinge-Apollo’69 (11-1)

09/10

7

George Geluk

Bruse Boys-Mevo (19-0)

04/05

6

zestien spelers

details

3 gedachten over “Pieter Bolle schrijft geschiedenis met acht treffers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s