Vijfde Bruse zoon in voetsporen van zijn vader

Domenique van den Berge werd zaterdag de tweede speler van Bruse Boys die dit seizoen op zijn zestiende scoorde. Van den Berge maakte tegen Veere de laatste Bruse goal in de 5-0-uitzege. Voor de winterstop scoorde Marc bij de Vaate al op zijn zestiende tegen SSV’65. Bru-voorzitter Jacob Muller voegde er aan toe dat Domenique dit seizoen de vijfde scorende zoon is van een oud-eerste-elftalspeler. Ludiek.

Domenique van den Berge is immers de zoon van oud-spits en tegenwoordig scheidsrechter Jacob van den Berge. Om zijn vader in goals te overtreffen heeft hij nog een lange weg te gaan (Jacob maakte 271 (na)competitiegoals), maar qua leeftijd heeft hij hem overtroffen. Jacob maakte zijn eerste goal namelijk ‘pas’ toen hij 17 jaar en 22 dagen was. Dat deed hij in februari 1981 tegen Arnemuiden (4-3-nederlaag).

Van den Berge junior debuteerde een klein jaar geleden al in de beladen derby tegen Duiveland. In de blessuretijd van het duel verving hij als B-junior destijds Dimitri Hooftman. Bruse Boys verloor de derby toen met 3-2. Komende zaterdag staat de Duivelandse derby toevalligerwijs weer op het programma.

De vijf Bruse zonen die dit seizoen in de voetsporen van hun vader zijn getreden:

zoon

goals

vader

Mats Willemse

14

Cees Willemse

George Geluk

8

Wim Geluk

Olaf Willemse

1

Cees Willemse

Dimitri Hooftman

1

Fred Hooftman

Domenique vd Berge

1

Jacob vd Berge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s