Dennis de Nooijer staat nu in twee lijstjes

Van Vossen verdient respect
Dennis de Nooijer

Met 16 jaar en 28 dagen was Dennis de Nooijer één van de jonkies die heeft gescoord op de Zeeuwse velden. Maar na zondag staat hij ook bij de – met alle respect – oudjes die hebben gescoord op diezelfde velden. Eén dag na zijn veertigste verjaardag scoorde De Nooijer immers namens RCS tegen Nuenen. Daarmee is De Nooijer de eerste speler die zowel op de lijst met jongste als met oudste doelpuntenmakers staat. Zijn broer Gérard kan hem overigens volgen, want hij staat met 16 jaar en 189 dagen ook op de lijst van scorende jonkies.

De aanleiding van deze ‘seniorenlijst’ was een vraagje van Michel Leonhart (volgend seizoen De Nooijers trainer bij RCS) of hij de Zeeuwse veertiger was die op het hoogste niveau had gescoord. Als trainer van tweedeklasser HVV’24 viel Leonhart vorig seizoen op 41-jarige leeftijd noodgedwongen (spelersgebrek) in tegen ’t Zand en scoorde prompt. Zijn toekomstige pupil (beetje vreemde woordkeus) bij RCS heeft nu een klasse hoger gescoord.

Ouwerkerk-Jakkoo Brouwer
Jakkoo Brouwer

Dennis de Nooijer is niet de enige nieuweling in de 40+ lijst. Johan Beulens van het dit seizoen verrassend sterke Kwadendamme komt binnen op plaats zeven. Hij was bijna 43 jaar toen hij op de verjaardag van RudeStats een strafschop binnenschoot tegen Ouwerkerk. Datzelfde Ouwerkerk heeft echter zelf ook een veertiger die kan scoren. Jakkoo Brouwer opende afgelopen zondag de score tegen FC Moerstraten. Hij was toen exact even oud als Henk Ottens toen hij voor het laatst scoorde.

Geen Titel
Patrick Vinke

Brouwers streekgenoot Marco Ganzeman van WIK´57 is ook nieuw in de lijst. En Patrick Vinke van Sluis stelde zijn pr ook weer scherper. Hij klom door zijn goal begin maart tegen Vogelwaarde weer een paar plaatsen. Maar nog altijd staat Jan Blok fier aan de leiding. De dreiging komt nog altijd uit de hoek van Henk de Nood. Misschien mag hij in het slot van het seizoen nog ’s van elf meter aanleggen bij Nieuwland. Er staat in de vierde klasse toch niks meer op het spel voor de Middelburgse zaterdagclub.

De top van de lijst staat hieronder. Klik hier voor de volledige lijst. Wie ideeën heeft voor de Club van 40, geef ze door aan RudeStats. Reageer op dit bericht of mail naar rudestats@zeelandnet.nl.

leeftijd

speler

club

laatste goal

49j 138d

Jan Blok

Wolfaartsdijk

20/04/02

48j 344d

Moktar Abid

Cadzand

24/03/07

47j 120d

Henk de Nood

MZVC

14/04/07

44j 339d

Peter van Loo

Sluis

28/04/02

43j 299d

Theo Wittenberg

WIK’57

07/02/09

43j 253d

Andries den Hollander

Kruiningen

17/03/90

42j 337d

Johan Beulens

Kw’damme

29/03/09

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s